torsdag 6 augusti 2015

ett samhälle påväg att sjunka

Dagens samhälle liknar ett sjunkande Titanic. Båten fortsätter att fyllas med vatten och sjunka lite djupare medan olika grupper av människor dividerar om vilken strategi som ska användas och vilka grupper av människor som är viktigast att rädda/prioritera. Är det kvinnorna och barnen? Männen? De fattiga, medelklassen eller de välbärgade? De äldre? Vem får sätta sig i de första livbåtarna? Vilken grupp är viktigast? Vi måste sluta sortera och kategorisera människor. Vi måste sluta dela upp oss i vi och dem och istället börja samarbeta och bygga ett samhälle där varje människa ses som just det, en människa. Oavsett bakgrund, nationalitet, läggning, ålder, kön.


Medan vi står och argumenterar för vilken grupp som är viktigast sjunker båten ännu djupare. Mer vatten hinner tynga ner båten och tillslut vinner inte någon. Vi måste bestämma oss för om vi ska sjunka tillsammans eller förena oss i en gemensam kamp för alla olika människors lika rätt. För snart ligger vi där på botten som ett vrak och människor efter oss kommer dyka ner och plocka upp småbitarna, analysera och tillslut förstå var det brast. Det behöver inte hända. Vi måste bara sluta diskutera och argumentera och börja förena och agera istället.  

___________________________________

Efter att ha läst denna artikel var jag tvungen att skriva av mig. Är förbannat rädd för hur samhället ständigt utvecklas, enligt mig åt fel håll. Är rädd för var det ska sluta, att det inte verkar ändra riktning trots alla som kämpar. Det handlar inte endast om SD, utan om alla människor/grupper som förtrycker andra grupper beroende på yttre faktorer. Jag är så jävla less.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar