söndag 2 juli 2017

Ystad - Skurup - Smygehuk - Söderåsen

Första stoppet blev i Ystad, där vi yrade omkring i cirka en timma för att få i oss näring. Tillslut hamnade vi på en stel, men fin restaurang och vi kunde inte sluta garva åt det hembakta brödet med citronsmör och den höga medelåldern som omgav oss.

Mätta och belåtna styrde vi mot vårt mål - Ales stenar.

Vi tittade på stenarna i några minuter. Kliade oss i huvudet och undrade vad det egentligen var. Vad är en skeppssättning? Ligger det döda människor under stenarna? Varför såhär långt upp? Googlade, men blev inte särskilt mycket klokare av det. Så min nästa fråga blev: Var är den farliga branten?

Utforskade branten och Lina hittade en jävligt brant stig som ledde oss ner till en stenstrand.

Gick en minst sagt spännande väg tillbaka till bilen. Mycket bättre än den som ledde oss upp till Ales stenar.

När vi sedan tagit en kaffe bland knott och tiggande fåglar bestämde vi oss för att åka till Hylteberga gård och checka in.

Kvällsbad på Mossbystrand. Lina doppade vaderna, jag doppade magen. Victory. Sjöng We are the champions i vattnet och sprang sedan upp på stranden igen strax innan benen domnade av för gott.

Satt sedan och torkade + pratade på en bänk uppe på sanddynorna innan vi begav oss tillbaka till rummet, tog varsin påse chips och sjönk ner i sängen.



Godnatt 1 juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar